Jobba med HYBRIT

Vad är HYBRIT?

Hybrit Development AB är ett samägt bolag mellan SSAB, LKAB och Vattenfall med cirka 35 anställda. HYBRIT står för Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology och visionen är en fossilfri framtid. Vi tar fram tekniker för en fossilfri, vätgasbaserad, järn-och stålframställning och driver omställningen av värdekedjan för fossilfri gruv- och stålindustri. Hybrit bedriver på så sätt inte egen produktion av järn eller stål utan arbetar med affärskritisk teknikutveckling tillsammans med våra ägarbolag. Vi anlitar även konsulter och externa parter, men med en viss mängd tillsvidareanställda som bas. Idag arbetar cirka 200 personer totalt inom och runt Hybrit.

Lediga jobb

HYBRIT är beroende av god kompetensförsörjning – främst inom forskning, utveckling och teknisk expertis (exempelvis vätgas och direktreduktion). Vår teknik kräver lång erfarenhet, vanligen seniora ingenjörer, konstruktörer, projektledare och experter. Ofta anställer vi, eller lånar in, kompetens från våra ägarbolag. I de fall vi söker extern kompetens så gör vi det vanligen via rekryteringsföretag och sociala medier. Följ oss gärna här på www.hybritdevelopment.se, när det finns en ledig tjänst ser du den även här. Vi svarar alltid på förfrågningar, men tar tyvärr inte emot spontanansökan via e-post med hänsyn till GDPR.

Praktikmöjligheter och examensarbete

Långsiktig kompetensförsörjning är viktigt och vi samarbetar med universitet och forskningsinstitut. HYBRIT arbetar i projektform och har inga egna resurser för att handleda praktikanter eller examensarbeten. Om du är intresserad av att göra praktik eller examensarbete med koppling till vårt område välkomnar vi dig att ta kontakt med våra ägarbolag: SSAB, LKAB och Vattenfall.

Skolor och utbildning

HYBRIT bidrar till nytänkande och innovation i samhället. Det betyder att vi gärna delar med oss av vår kunskap och forskning. Däremot har vi begränsade möjligheter att besvara frågor kopplat till skolarbeten eller att delta vid seminarier eller liknande som inte är direkt kopplade till vårt eget forskningsområde. Vi har en stark anknytning till exempelvis LTU, KTH och andra institut. Du kan läsa mer om vår teknik, forskning och process här på vår webbplats. Söker du annan information kring HYBRIT ges den bäst av ägarbolagen SSAB, LKAB och Vattenfall.

Hybrit rekryterar specialister inom Direktreduktion och Vätgasområdet

Nu finns nya möjligheter att få arbeta i en spännande miljö med världsunik utveckling för en fossilfri framtid!

År 2016 gick SSAB, LKAB och Vattenfall samman för att skapa HYBRIT – ett initiativ som syftar till att revolutionera ståltillverkningen. HYBRIT har som mål att ersätta kokskol, som traditionellt behövs för malmbaserad ståltillverkning, med vätgas. Resultatet blir världens första fossilfria ståltillverkningsteknik, med praktiskt taget inget koldioxidavtryck.

Inom Hybrits fossilfria framtida värdekedja spelar industriella processer för säkerhet, produktion, trycksättning, transport och kemiska egenskaper av vätgas en central roll! Tycker du att det låter intressant och spännande?

Vi fortsätter nu inom Hybritbolaget att bygga upp vår kompetens långsiktigt och förstärker vår organisation med nya medarbetare inom direktreduktion och vätgasområdet. Det vi söker är specialister med placering i Luleå, Gällivare eller Stockholm.

Även efter denna förstärkning fortsätter vi att vara ett litet forsknings-och teknikbolag. Vi är framförallt ett samarbetsprojekt och många som arbetar inom Hybritprojekten är anställda på ägarbolagen och forskningsinstituten.

Vi kan erbjuda en unik resa inom senaste teknologin. Du behöver tycka om utmaningar och att lösa problem tillsammans som ett team.

Läs annonserna och ansök via länkarna nedan. Har du frågor och funderingar kring specialistrollerna, kontakta samarbetspartnern Hudson Nordic: Fredrik Ålund Fredrik.alund@hudsonnordic.com

Ansökan: https://hudsonnordic.se/jobs/

Sista ansökningsdag: 2021-11-27

Läs mer: https://www.hybritdevelopment.se/