Eva Vitell lämnar som vd för Hybrit Development AB

Eva Vitell, VD på Hybrit Development AB, har valt att lämna bolaget. En process för att hitta hennes ersättare har inletts och under en tid kvarstår Eva Vitell som VD.

-Vi från styrelsen vill tacka Eva för det framgångsrika arbete som hon och hennes team har gjort och för de framsteg som Hybrit tagit under Evas ledning. För bara några månader sedan lyckades Hybrit som första företag i världen att framställa järnsvamp från järnmalmspellets kontinuerligt i pilotskala med hjälp av vätgas, råvaran till fossilfritt stål. Vi har även fått erkännande från EU-kommissionen genom stöd från innovationsfonden att detta initiativ bär in i framtiden, säger Andreas Regnell, ordförande för Hybrit Development AB

-Det har varit en väldigt rolig och lärorik resa där jag har fått leda arbetet på Hybrit Development AB och jag är oerhört stolt över de resultat som jag och mitt team har åstadkommit, säger Eva Vitell.

Den 1 december 2021 träder Ulf Spolander in i rollen som tillförordnad VD för Hybrit Development AB.

För ytterligare information och kommentarer, vänligen kontakta:
Magnus Kryssare, Pressekreterare Vattenfall, +4676 769 56 07

Other news

14 december 2023

Positivt besked om stöd till LKAB och HYBRIT

HYBRIT-initiativet får stöd från Industriklivet, Energimyndighetens program för att stödja den svenska industrins omställning till fossilfrihet.

1 november 2023

HYBRIT: LKAB blir ansvarigt för bygget av demonstrations-anläggningen i Gällivare

LKAB och Hybrit Development AB har skickat in en kompletterande ansökan till Energimyndigheten om stöd för nästa steg i utvecklingen av HYBRIT-initiativet. Kompletteringen klargör att LKAB ansvarar för uppförandet av den planerade demonstrationsanläggningen och blir huvudmottagare av eventuellt statsstöd.

Hydrogen reduced sponge iron DRI

12 oktober 2022

HYBRIT: Ny forskning visar att vätgasreducerat järn har överlägsna egenskaper

Ny forskning inom HYBRIT-projektet, som drivs av SSAB, LKAB och Vattenfall, visar på överlägsna egenskaper och kvalitet hos järnsvamp som direktreducerats med vätgas (H-DRI), tillverkad med HYBRIT-teknik.